Utsmykking av Campus Harstad, UiT

- Det er alltid spennende med utsmykkingsoppdrag. Dialogen med arkitekt, utsmykkingskomité, byggeleder eller eiere er en kreativ prosess. Målet er å tilføre et rom, et areal, en flate eller et helt bygg elementer av estetikk som gir assosiasjoner til noe annet en det umiddelbare og hverdagslige. Det må gjerne starte en reaksjon, en følelse eller en tanke. Mitt ønske er at bildene skal tilføre brukernes hverdag en konstruktiv energi, sier Trym Ivar Bergsmo.

- Bildene som er brukt på Norges Arktiske Universitet, Campus Harstad er knyttet til temaene “reise og bevegelse”. En students tilværelse er fokusert på søken etter ny kunnskap. En reise inn i det ukjente. Samtidig er bildene forankret i elementer fra vår egen kulturhistorie og vårt eget landskap.

Utrykket i bildene er en blanding av realisme, drøm, øyeblikk, lengsel og virketrang. Jeg har tilført bildene en fargetone for å gjøre dem tidløse og for å binde dem sammen til et helhetlig uttrykk.

- For å oppnå et ferdig resultat (fysisk bilde) som klarer å få frem alt arbeidet som ligger bak hvert enkelt motiv, er jeg avhengig av dyktige samarbeidspartnere. De må behersker sitt fagområde og levere topp kvalitet. Jeg er alltid på utkikk etter den beste leverandøren og når jeg finner denne kvaliteten i nærmiljøet blir jeg veldig glad. Vizuelli er en bedrift som kan levere. De går gjerne den ekstra mila som av og til trengs for at jeg, kunden og de selv skal være fornøyde, avslutter Trym Ivar Bergsmo.

- For oss i Vizuelli er det utrolig inspirerende og givende å få jobbe med dyktige fotokunstnere som Trym Ivar Bergsmo. Og når han med sitt kvalitetfokus er fornøyd, er vi både lykkelige og fornøyde, sier Torbjørn Loholt i Vizuelli.

Se www.bergsmo.no for flere bilder fra serien på Campus Harstad.