“Tenk å få bo slik at du ser ned på ørna” . Foto

“Tenk å få bo slik at du ser ned på ørna”

[section padding=”0px”]

Det er få plasser du kan se byens skyline samtidig som du bivåner ørnas innflyvning under terrassen og ned til fjæra som er et steinkast unna. Nå kommer siste byggetrinn av Trondenes boligpark med 20 topp moderne og arealeffektive leiligheter. Her er det tenkt på detaljer og funksjonalitet i hver eneste kvadratmeter.

Erik Furevik (63) er leder for sameiet i Trondenes Boligpark som han beskriver som en liten landsby med 27 leiligheter. – Vi bor i ett av Harstads signalbygg. I byen, men samtidig tett på naturen. Det er få plasser du kan se byens skyline samtidig som du bivåner ørnas innflyvning under terrassen og ned til fjæra som er et steinkast unna. Furevik er begeistret for stedet der de har valgt å bo.

– Vi bor i fjæra
Erik kan malerisk fortelle om når han våkner til bølgeskvulp, eller til niser som blåser. – Det å stå opp og se den sky oteren dra ut for å fange fisk er bare bekreftelsen på stedets ro og en nærhet til naturen hvor all aktivitet er rolig.

Hva med solgang, lys og vind?
– Vi opplever alle de fire årstidene med sol, måne og nordlys tett innpå oss. Det spesielle i tillegg til utsikten er refleksene i havet som gir lyset fra sol og nordlys en ekstra dimensjon. Vi bor egentlig i le for alle vindretninger bortsett fra når sørøsten står på slik den gjorde et par dager sist høst. Men da fikk vi som ekstra-bonus oppleve elementenes kraft når havet bryter inn mot land.

Erik fremhever også turmulighetene i nærområdet. – Vi spaserer i nordlys på Stien langs sjøen enten mot Trondenes kirke eller inn mot sentrum. Rett opp i marka har vi perler som Laugen, Hagavannet og langs hele Samaåsen opp til TV-tårnet med en fantastisk utsikt over byen.

Føler Harstad nå blir en by
Erik er født i Bergen, men har bodd i Oslo og flere andre byer. Han reiser også internasjonalt. Harstad er i denne sammenhengen en liten by, men han føler at «den begynner å ligne en by». – Det som skjer med vegsystemet og utvidelsen av kollektivtilbudet er en tilretteleggelse som ofte er i forkant av en befolkningsøkning. Jeg vil kunne sykle trygt til jobben på Seljestad på under ti minutter. Vi kan snart gå direkte fra leilighetene via en gangbro og rett til et moderne buss-stopp med økt frekvens på avgangene. I kombinasjon med kort veg til barnehage, skole, kulturtilbud og et passe antall utesteder og butikker, er dette oppskriften på å dra ungdommer til stedet.

Fleksible leiligheter og godt miljø
Erik og kona nyter den friheten som livet i leiligheten på Trondenes gir. – Det å komme hjem fra jobben og ha frihet til selv å velge hva man skal gjøre gir ekstra energi. Vi har ikke noen oppgaver som snørydding, plenklipping eller vedlikehold. Vedlikeholdshorisonten er 20-25 år og sameiet setter av midler til dette.

De bor i en leilighet der de har fått satt sitt preg på utforming og innhold. Det første de ville ha bort var en del dører. Dette førte til at de fikk en større romfølelse og et mer åpent landskap. Utbygger har vært fleksibel og bidradd til det gode resultatet.

Hva betyr friheten for hverdagslivet?
– Vi er glad i god mat og kan tilberede et gourmetmåltid uten å ha tidspress. Vi kan lese, vi kan gå turer, oppleve byens kulturtilbud eller bare nyte havets beroligende bølger. Empirien forteller oss at havet er en velsignelse for sinnets ro, smiler Erik som opplever livet i «landsbyen» sin som harmonisk og godt. – Jeg er en sosial type og liker å møte ulike mennesker. Det får jeg med meg på toppen av alt annet her ute på Trondenes. Jeg skjønner godt at området har vært et førstevalg i over tusen år!

Vizuelli har utviklet logo, prospekt, hjemmeside og annonser for både byggetrinn 1 og nå siste byggetrinn av dette flotte leilighetsprosjektet. Vi takker Peab Bjørn Bygg og Bente Marie Hoseth for oppdraget med Trondenes boligpark – et førstevalg gjennom 1000 år.

[ux_image id=”2039″ lightbox=”true”] [gap] [ux_image id=”2040″ lightbox=”true”] [gap] [ux_image id=”2041″ lightbox=”true” link=”http://www.trondenesboligpark.no/” target=”_blank”]

Besøk hjemmesiden her

[gap] [block id=”1910″] [gap]

Lyst å vite mer? Ta kontakt:

[gap height=”20px”] [row] [col span=”7″ span__sm=”12″] [block id=”964″] [/col] [col span=”5″ span__sm=”12″]

Siste nytt fra oss på nyhetsbrev

[mc4wp_form id=”155″]

[/col] [/row] [/section]