Brevark Manoda. Foto

Ei stolt fortid. Ei stolterne fremtid.

MANODA ble stiftet i 1947 under navnet Marcussens Metallstøperi av Johan Schjelderup Marcussen. I begynnelsen var støpegods i messing og bronsje bedriftens hovedprodukter, og etter hvert skjøt også maskinering og støpegods i aluminium fart. I 1980-årene begynte man å produsere sinkanoder, noe som i dag, sammen med aluminiumsanoder, er bedriftens hovedgesjeft.

I 2016 fikk vi, i konkurranse med to andre byråer, oppdraget med å kjøre visjon- og verdiprosess, samt utvikle nytt navn, logo og visuell identitet for den 75-årige bedriften Marcussens Metallstøperi. I det nye navnet ønsket de å beholde noe av ei stolt fortid og synliggjøre personlighetstrekk og deres viktigste satsningsområde. Navnet ble et konstruert navn: MA fra MArcussens og ANODA som er deres desidert viktigste produktområde og som gir assosiasjoner til å beskytte, ta vare på, bry seg om. Et navn er det eneste identitetselementet som alltid er tilstedeværende og for dem var det viktig at det var lett å si, lett å huske og at det skulle fungere internasjonalt. Logosymbolet er to elementer som smelter sammen i en fin M-form og som er rund i kantene for å vise at de er tilpasnings- og endringsdyktige. Noen kan også se et håndtrykk mellom to personer. Fargene oransje (logosymbol) og sort (navnetrekk) forteller om en bedrift som signaliserer vitalitet, engasjement, teamspirit, seriøsitet og kvalitet. Vi har forøvrig utviklet web, utstillingsmateriell, skilt, dekor, samt trykksaker.

Web-Manoda. Foto

Resultat:

Det var inspirerende å høre fra daglig leder Hilde Svenning at de har fått veldig gode tilbakemeldinger både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har det gjort dem stoltere og mer klar enn noen sinne for å møte fremtiden.

Messevegg Manoda. Foto
Manoda. Foto

Teamet bak prosjektet:

Jan-Arne Kristiansen

Jan-Arne-Kristiansen. Foto

Kreativ leder
T:  932 46 725
M: jan-arne@vizuelli.no

Kontaktskjema

Terje Ovesen

Terje Ovesen. Foto

Prosjektleder web og sosiale medier
T:  900 23 686
M: terje@vizuelli.no

Kontaktskjema

Marita Eilertsen Tøsse

Marita Eilertsen Tøsse

Fotograf / visuell designer
T:  936 72 721
M: marita@vizuelli.no

Kontaktskjema

Per Hartvigsen

Per-Hartvigsen. Foto

Visuell designer
T:  905 46 199
M: per@vizuelli.no

Kontaktskjema

Pål Rindahl Olsen

Pål Rindahl Olsen. Foto

Produksjonsoperatør digitaltrykk
T:  974 01 089
M: kopi@vizuelli.no

Kontaktskjema

Torbjørn Loholt

Torbjorn-Loholt. Foto

Avdelingsleder digitaltrykk og storformat
T:  450 07 082
M: torbjorn@vizuelli.no

Kontaktskjema